Scrisori către Iancu Plușfalău (2)


Dragă nene Iancule,

Aflai deunăzi că te-a blagoslovit Muzeul Fliteraturii Porcine cu un premiu pentru întreaga operă dedicată culturii porcine. Felicitări! Trăiască! Și la anul să iei și de la Bovine! Nici nu știi cât m-am bucurat că ai împărțit premiul cu ceilalți doi membri ai Treimii de la Academie. Chiar îi pomenisem pe Nitrogen Nesimțion și pe Plăvan Teodoroiu zilele trecute, când tunam și fulgeram împotriva democrației, care uite unde ne-a adus – sub talpa Occidentului. Îmi aduc aminte de Teodoroiu cum își cinstea numele luptându-se eroic pentru regimul Iliescu în 1990, sau cum și-a rupt demonstrativ scârbavnica deontologie, împotriva patrimoniului de la Roșia Montană. Clipe memorabile… Mă trezii cu lacrimi în ochi acum și nu mai pot să scriu…

Au sărit unii deja de cur în sus că Muzeul Fliteraturii Porcine a făcut o nedreptate, că nu ai fi tu cel mai merituos dintre fliturile țării. Mă știi cum îți iau partea, cu tâlc… Le-am zis: „bă, dacă s-a comis o nedreptate, aceea e că în țara asta, în secolul 21, nu există un Premiu de Excelență pentru Autoplagiat, nu există un Premiu pentru Partizanat în Cercetarea Selectivă, nu mai zic de Premiul pentru Putinism în Cultură”. Ziceau că cine să ia premiile astea, că nu se găsește neam. Poftim bulă! Le-am zis că putem începe cu Plușfalău. Ei: bine că ești tu prieten cu el și că faceți totul pe Pile-Cumetrii-Relații. Trebuie să progresați și voi, le-am zis.

În fine, bravo ție, Iancule, le-ai închis flitul la proști. Să auzim tot de bine!

Al dumitale, Vlad

*Acest text este ficțional și trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu persoane din viața reală este pur întâmplătoare, ca să vezi!

Lasă un răspuns